Νέες μετακινήσεις γιατρών, προκειμένου να εμβολιαστούν οι νησιώτες

Νέες μετακινήσεις γιατρών, προκειμένου να εμβολιαστούν οι νησιώτες

Ενώ σε πολλά νοσοκομεία οι υγειονομικοί «δεν φτάνουν» για να καλύψουν τα εμβολιαστικά κέντρα, τώρα τους ζητείται η μετακίνηση τα νησιά, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Κατά τον κ. Κικίλια, πάντως, ο εμβολιασμός των νησιωτών θα επιτευχθεί και μέσω βοήθειας εθελοντών.

Εκτεταμένη αναφορά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», που αφορά τους εμβολιασμούς των κατοίκων στα νησιά της χώρας, έκανε απόψε ο Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία, διευκρινίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «στόχος της είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό».

Ειδικότερα, το εν λόγω σχεδιασμός αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας. Τα νησιά αυτά είναι:

η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Πρόσθεσε, δε, ότι συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού, ενώ η «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος» -αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση».

Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Κικίλια.

Αντικυβερνητικά πυρά από την ΠΟΕΔΗΝ

Οι υγειονομικοί, πάντως, δεν έχουν την ίδια αισιοδοξία με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη των νησιωτών. Σε σχετική δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε, νωρίτερα την Τετάρτη, πως «σε εφαρμογή της "γαλάζιας ελευθερίας" ο υγειονομικός πιέζεται, δελεάζεται για δήθεν τσάμπα διακοπές όταν όλη την ημέρα θα εργάζεται. Παρακαλείται το κατακουρασμένο προσωπικό πολλών Νοσοκομείων πρώτης γραμμής της χώρας που πολεμάνε ακόμη με το κορονοϊό να μετακινηθούν στα νησιά για να επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων έως τέλος Ιουνίου».

Με άλλα λόγια και «η "γαλάζια ελευθερία" στις πλάτες του ήδη εξαντλημένου προσωπικού των νοσοκομείων», τονίζει ο συνδικαλιστής και προσθέτει πως την ίδια ώρα, «τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα διευρυμένα ωράρια των δικών τους εμβολιαστικών κέντρων που υποτίθεται ήταν προσωρινά, αλλά στη χώρα μας...ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Ο κ. Γιαννάκος κλείνει την τοποθέτηση του παραθέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη "γαλάζια ελευθερία"; Αφού έβλεπαν ότι δεν ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί των μόνιμων κατοίκων των νησιών τέλος Ιουνίου δεν έπρεπε να προσλάβουν προσωπικό για την κάλυψη και αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών των υγειονομικών μονάδων των νησιών;

Για παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης εμβολίασε μέχρι τώρα από τους 10.000 μόνιμους κατοίκους 4.000. Με τους σημερινούς ρυθμούς δεν θα έπρεπε να δουν ότι δεν ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί τέλος Ιουνίου, αλλά τέλος Ιουλίου και βλέπουμε; Δεν θα έπρεπε να έχουν φροντίσει για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων των νησιών με προσλήψεις; Στις πλάτες μας και αυτός ο στόχος; Χωρίς σχέδιο, χωρίς προσλήψεις, χωρίς έμπρακτη αναγνώριση».

  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΝΗΣΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Ποδήλατο Γιαννούλη
Το Σουβλάκι του Πασά
WebCenter - Smart Internet Solutions