F1: Το αφεντικό της Ferrari θα είναι πάντα «στο στόχαστρο»

F1: Το αφεντικό της Ferrari θα είναι πάντα «στο στόχαστρο»
Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την τύχη του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της F1 αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό και απαιτητικό ρόλο.

Ταχύτητα σκέψης, ψυχραιμία και ορθή λήψη αποφάσεων υπό πίεση πρέπει να διαθέτουν τα αφεντικά τον ομάδων της F1 προκειμένου να μπορούν να διασειστούν τις απαιτητικές καταστάσεις υπό τις οποίες διεξάγονται τα Γκραν Πρι. Όμως η θέση του αρχηγού της Ferrari είναι ιδιαίτερη και δεν είναι δεδομένο ότι όλοι μπορούν να αποδώσουν υπό το… βάρος του εμβλήματός της.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και ο Ματία Μπινότο, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο Μπινότο, εντάχθηκε στη «σκουντερία» ως μηχανικός κινητήρα το 1995, έγινε Team Principal στις αρχές του 2019 και, προσπάθησε να επαναφέρει την ιστορική ομάδα στην κορυφή του κόσμου, κάνοντάς την ξανά ανταγωνιστική μετά τις αλλαγές των κανονισμών του 2022. Όμως ο πολυπόθητος τίτλος δεν ήρθε υπό τις οδηγίες του, κι έτσι αντικαταστάθηκε από τον Φρέντ Βασέρ.

Σε μια πρόσφατη εμφάνιση στο podcast «Beyond The Grid», ο Βόλφ εξέφρασε την άποψή του για τις εξελίξεις στο σπορ, ενώ στάθηκε στην πίεση και την τεράστια ευθύνη που έρχεται μαζί με την ανάληψη της αρχηγικής θέσης στην Ferrari. Ο Αυστριακός έφερε ως παράδειγμα τον Ματία Μπινότο που πρόσφατα πήρε… διαζύγιο με την Ιταλική ομάδ,α καθώς δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του.

«Νομίζω ότι ο Ματία και εγώ είχαμε τις στιγμές μας, δεν είναι μυστικό αυτά τα πολλά χρόνια. Αλλά ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι βρισκόταν υπό τεράστια πίεση», είπε ο Βόλφ στον παρουσιαστή του podcast, Τομ Κλάρκσον. «Όντας Team Principal στη Ferrari, πρέπει να έχει καλούς όρους σε περίπτωση που αποχωρήσει πιο σύντομα από το αναμενόμενο! Τώρα, μάλλον συνέβη το αναπόφευκτο, αλλά το κράτησε περισσότερο από όσο νόμιζα».

Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη θέση έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα, καθώς ο Team Principal της Ferrari δεν διευθύνει τα μονοθέσια εντός πίστας αλλά έχει ευθύνες που ξεπερνούν τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Αυτή η θέση είναι πάρα πολύ σημαντική. Όποιος κάθεται σε αυτή την καρέκλα εκπροσωπεί την Ferrari, εκπροσωπεί ολόκληρη τη χώρα (την Ιταλία). Επίσης εάν ο αρχηγός της ομάδας είναι Ιταλός το βιώνει πιο έντονα, γιατί ως… ξένος απλά δεν διαβάζεις τις ειδήσεις, αλλά ως Ιταλός είσαι ξεκάθαρα στο στόχαστρο», συμπλήρωσε.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Νίκος Τριανταφύλλου
ACS ...σημαίνει courier
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Carbon Off - Ιωάννινα