Logo

F1: Η «Οδός Νίκι Λάουντα» οδηγεί στην... Mercedes

F1: Η «Οδός Νίκι Λάουντα» οδηγεί στην... Mercedes
H Mercedes αποφάσισε να τιμήσει τον Νίκι Λάουντα, δίνοντας το όνομά του στον δρόμο που οδηγεί στο κάμπους της ομάδας, στο Μπράκλεϊ.

Η Mercedes μετονόμασε τον δρόμο που οδηγεί στο κάμπους στο Μπράκλεϊ, αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Νίκι Λάουντα καθώς ο δρόμος θα ονομάζεται πλέον «Lauda Drive». Ο Αυστριακός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμούς υπηρέτησε στο αγωνιστικό τμήμα της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2012 μέχρι τον θάνατό του το 2019, όντας στην θέση του συμβούλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes και επικεφαλής της ομάδας Τότο Βόλφ, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια το απόγευμα της Τρίτης, είπε ότι: «Είναι πραγματική τιμή να παρουσιάζω το Lauda Drive και είναι υπέροχο να βλέπω τόσα πολλά μέλη της ομάδας να συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την μικρή αυτή τελετή».

«Αν και ο αγαπημένος μας φίλος και συνάδελφος, Νίκι, δεν θα ήθελε να κάνουμε τόση… φασαρία, πιστεύω ότι θα ήταν περήφανος που ο συγκεκριμένος δρόμος θα έπαιρνε το όνομά του. Ήταν προνόμιο για όλους μας να δουλέψουμε δίπλα του και είχα την ευτυχία να τον αποκαλώ Φίλο μου».

{https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1597893608707096576}

Σημειώνεται ότι ο Νίκι Λάουντα, έχοντας την αγωνιστική εμπειρία από τα χρόνια που οδηγούσε τα μονοθέσια της Ferrari και της McLaren, προσπάθησε να μεταδώσει τις γνώσεις του στην Mercedes, η οποία έμπαινε στην… νέα εποχή της F1. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν ένα από τα άτομα που συζήτησαν και «έπεισαν» τον Λιούις Χάμιλτον να μεταγραφεί από την McLaren στα «ασημένια βέλη».

«Ήταν ένας τεράστιος συντελεστής στην επιτυχία μας», συμπλήρωσε ο Βόλφ, «Ένας εξαιρετικός συνεργάτης που μας λείπει πολύ. Μακάρι να ήταν ακόμα εδώ ως φίλος και ως σύμβουλος, επειδή θα υπήρχαν πολλές ερωτήσεις, που θα ήθελα να του κάνω».

Κλείνοντας τόνισε ότι: «Η κληρονομιά του ζει με τόσα πολλά σχήματα και μορφές, πλέον το Lauda Drive θα είναι ένα ακόμα σημείο που θα φέρει ένα κομμάτι των όσων άφησε πίσω του».

Ο Νίκι Λάουντα κέρδισε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα σε μια λαμπρή καριέρα που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί με εταιρίες όπως η Ferrari, η Brabham και η McLaren και αργότερα ήταν μια από τις βασικές προσωπικότητες που βοήθησαν τη Mercedes να γίνει μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακόμα και όταν οι υβριδικοί κινητήρες μπήκαν στην F1, ο Λάουντα μελέτησε, διάβασε, δούλεψε και κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους συμβούλους.

{https://twitter.com/PaddockPassion/status/1597861257784471552}



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter