Η Star Automotive Hellas δημιουργεί την Πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων στην Ελλάδα

Η Star Automotive Hellas δημιουργεί την Πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων στην Ελλάδα
Ένα νέο κεφάλαιο στην Κοινωνική Ευθύνη των Επιχειρήσεων άνοιξε η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes, ιδρύοντας την πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων στη χώρα μας.

Η Star Automotive Ελλάς αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ο εθελοντισμός αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζομένων της, δημιουργώντας την πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #love2give και με την υποστήριξη της ΜΚΟ Immortaliting.

Η Εταιρική Τράπεζα Ρούχων είναι μια πρωτοβουλία που αντανακλά την αφοσίωση της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας της Mercedes στην κοινωνική ευθύνη και στην προσφορά προς την κοινότητα, ενώ στοχεύει στην παροχή ενδυμάτων και κλινοσκεπασμάτων σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη λόγω έκτακτων καταστάσεων, αλλά και σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η δημιουργία της πρώτης Εταιρικής Τράπεζας Ρούχων στην Ελλάδα αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ προάγει την ανάπτυξη της κοινωνικής και της οικολογικής συνείδησης για μια Zero Waste πραγματικότητα. Η προσφορά ρούχων σε όσους τα έχουν ανάγκη είναι ένας τρόπος για να δείξουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, με απώτερο στόχο την προώθηση της
αλληλεγγύης και της ευημερίας όλων των συνανθρώπων μας.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτό το κάλεσμα της εταιρείας τους, προσφέροντας ρούχα σε άριστη κατάσταση και όλοι μαζί δημιούργησαν την Τράπεζα με την πεποίθηση ότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι τα κλειδιά για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Οι εθελοντές της εταιρείας Star Automotive Hellas έχουν αναλάβει τη διαχείριση της Τράπεζας, τη συλλογή, τη διαλογή και την ταξινόμηση των ενδυμάτων, τα οποία διανέμονται απευθείας στους ωφελούμενους ή σε δομές φιλοξενίας που χρειάζονται υποστήριξη.

  • Εμφανίσεις: 67

Επτά ιστορικά ονόματα αυτοκινήτων, που μπήκαν στην κατάψυξη, αλλά επέστρεψαν δριμύτερα

Επτά ιστορικά ονόματα αυτοκινήτων, που μπήκαν στην κατάψυξη, αλλά επέστρεψαν δριμύτερα
Οι εταιρείες αυτοκινήτων ποντάρουν στο συναίσθημα, οπότε λανσάρουν νέα μοντέλα -πολλές φορές μάλιστα ηλεκτροκίνητα- χρησιμοποιώντας τα ονόματα ιστορικών οχημάτων, που είχαν εξαφανιστεί.

Η αλήθεια είναι, ότι η ηλεκτροκίνηση θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ως ένα αναγκαίο κακό για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επιβίωση της ανθρωπότητας. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να αγοράζονται κατά κύριο λόγο με βάση ορθολογικά κριτήρια και δεν μπορούν να ξυπνήσουν έντονα συναισθήματα κατά την οδήγηση τους, όπως συνέβαινε με πολλά οχήματα με θερμικούς κινητήρες στο παρελθόν. Οι εταιρείες αυτοκινήτων προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την εικόνα με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα ορισμένα γρήγορα ηλεκτροκίνητα μοντέλα εφοδιάζονται με σύστημα, που παράγει κατά τις επιταχύνσεις ανάλογο ήχο με εκείνον ενός σπορ βενζινοκίνητου οχήματος. Μία άλλη μαρκετίστικη κίνηση είναι να βαφτίζουν αρκετές μάρκες τα νέα μοντέλα τους με τα ονόματα παλαιότερων ιστορικών αυτοκινήτων, ακόμη και αν δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο η επαναφορά αγαπημένων ονομάτων, που είχαν εξαφανιστεί από τον χάρτη της αυτοκίνησης, ξυπνά νοσταλγία και σίγουρα λειτουργεί θετικά για την πορεία ενός νέου μοντέλου ή ακόμη και μάρκας, όπως συμβαίνει π.χ. με την πρώην βρετανική και νυν κινέζικη MG. Οι περιπτώσεις που ακολουθούν, είναι άκρως διαφωτιστικές και αφορούν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Alfa Romeo 33 Stradale

ibackalfaromeo

Η νέα Alfa Romeo 33 Stradale βασίζεται στο πάτωμα της Maserati MC20 και ο σχεδιασμός της εμπεριέχει αρκετά ρετρό στοιχεία, που παραπέμπουν στο μοντέλο Tipo Stradale του 1967, το οποίο αποτελούσε την πινακιδάτη έκδοση ενός αγωνιστικού οχήματος. Επίσης, θα πρέπει να πούμε, ότι πριν περίπου τέσσερις δεκαετίες λανσαρίστηκε η πρώτη Alfa Romeo 33 ως διάδοχος της ιστορικής Alfasud.

ΒΜW XM

ibackbmw

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση, καθώς η BMW υιοθέτησε την ονομασία ΧΜ από την κορυφαία λιμουζίνα της Citroen, η οποία είχε διαδεχθεί το 1989 τη CX. Ωστόσο ο συνδυασμός αυτών των δύο γραμμάτων κοσμεί πλέον από τα τέλη του 2022 το πανίσχυρο και επιβλητικό Plug - in υβριδικό SUV της μάρκας BMW M GmbH.

Fiat 600 Electro

ibackfiat

Το όνομα ‘’Seicento’’ (‘’Εξακοσαράκι’’) έχει μακρά ιστορία στη Fiat, καθώς το πρώτο Fiat 500 κατέκλυσε από το 1955 την ιταλική αγορά, ενώ κατασκευαζόταν επίσης με την άδεια της μητρικής εταιρείας στην Ισπανία και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Το 1998 βαφτίστηκε ο διάδοχος του μικρού Cinquecento αρχικά Seicento και αργότερα 600. Τώρα επιστρέφει το επιτυχημένο τριψήφιο νούμερο δριμύτερο, καθώς έτσι ονομάζεται το νέο μικρό SUV της Fiat, που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και το πάτωμα με το ηλεκτροκίνητο SUV Jeep Avenger.

Ford Puma

ibackford

Το Puma ήταν ένα μικρό σπορ coupe, το οποίο λανσάρισε η Ford το 1997 και το κατασκεύαζε έως το 2001. Το αεροδυναμικό μοντελάκι βασιζόταν στο Fiesta, ωστόσο το όνομά του μπήκε έως το 2019 στον πάγο, οπότε επέστρεψε για χάρη ενός εντελώς διαφορετικού αυτοκινήτου αφού το νέο Puma ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών SUV Β-Segment.

Ford Bronco

Η μόδα των ρετρό ονομασιών κατέκτησε και τη Ford Αμερικής, η οποία αποφάσισε να επαναφέρει μετά από 25 χρόνια το όνομα Bronco στη ζωή και να το χρησιμοποιήσει για ένα νέο όχημα εκτός δρόμου. Μάλιστα το ντιζάιν του νέου μοντέλου, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και στην Ευρώπη, προσανατολίζεται εμφανώς στο αντίστοιχο του Ford Bronco του 1966.

ibackbronco

Lancia Delta

Η Lancia πέρασε από σαράντα κύματα και αυτή τη στιγμή πουλάει αυτοκίνητα μόνο στην Ιταλία. Ωστόσο ο μητρικός όμιλος Stellantis σχεδιάζει να αναγεννήσει την ιταλική μάρκα και σε αυτό το πλαίσιο θα λανσάρει -μεταξύ άλλων- το 2026 την ηλεκτροκίνητη ‘’Gamma’’ (από το ελληνικό γράμμα ‘’γάμμα’’) της δεκαετίας του 70. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει η Lancia μία νέα σειρά με το όνομα της δημοφιλούς Delta, για την οποία δεν γνωρίζουμε πάντως αν θα πρόκειται για ένα τυπικό πεντάθυρο χάτσμπακ ή για κάποιο μικρομεσαίο SUV.

ibackdelta

Renault 4 και 5

ibackrenault

Το δίδυμο των νέων Renault 4 και 5 θα είναι ηλεκτροκίνητο και με ρετρό σχεδιαστικές αναφορές. Τα αυτοκίνητα που απεικονίζονται στη φωτογραφία είναι πρωτότυπα και όχι τα μοντέλα παραγωγής. Το νέο Renault 5 θα λανσαριστεί το 2024 και ‘’φέρνει’’ οπτικά στο φημισμένο R5 Turbo, ενώ το επόμενο Renault 4 θα το δούμε το νωρίτερο το 2025 και δεν έχει μεγάλες συγγένειες με τον λιτό και απέριττο πρόγονο του. Το παλιό Renault 4 παραγόταν από το 1961 έως το 1992 και το R5 από το 1972 έως το 1996, ενώ οι συνολικές πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια μονάδες.

 

  • Εμφανίσεις: 104

Επτά δρόμοι που διεκδικούν βραβείο Γκίνες με τα ρεκόρ και τις προδιαγραφές τους

Επτά δρόμοι που διεκδικούν βραβείο Γκίνες με τα ρεκόρ και τις προδιαγραφές τους
Ποιος είναι ο πιο στενός δρόμος στον κόσμο, ποιος έχει τις περισσότερες γέφυρες ή στροφές, ποιος εμφανίζει τη μεγαλύτερη κλίση και ποιος διασχίζει ολόκληρες ηπείρους; Διαβάστε τις απαντήσεις.

Πριν λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες οδικές αρτηρίες του πλανήτη. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, που κατέχουν παγκόσμια ρεκόρ όσον αφορά στο πλάτος και στο μήκος, στη χάραξη, στον τύπο του οδοστρώματος, κλπ. Οι επτά τέτοιες περιπτώσεις, που παρουσιάζουμε, προκαλούν θαυμασμό, δέος ή ακόμη και χαμόγελα με τις προδιαγραφές τους, για τις οποίες θα άξιζαν μία καταχώρηση στο γνωστό Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

δρόμοι

Tibbitt to Contwoyto Winter Road (TCWR), Καναδά

Ο πιο παγωμένος αυτοκινητόδρομος στον πλανήτη έχει 568 χιλιόμετρα μήκος, βρίσκεται στο Βόρειο Καναδά και πρέπει να χαράσσεται κάθε χρόνο εκ νέου. Η αφετηρία του βρίσκεται στη λίμνη Tibbit Lake και το τέλος του στη λίμνη Contwoyto Lake, ενώ λειτουργεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο για τα φορτηγά τροφοδοσίας των ορυχείων στο βόρειο τμήμα του Καναδά. Μετά δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του, επειδή τα 495 χιλιόμετρα της διαδρομής είναι πάνω σε παγωμένες λίμνες, οι οποίες αρχίζουν να λιώνουν από την άνοιξη και μετά.

δρόμοι

Atlantic Coast Road, Νορβηγία

Ο συγκεκριμένος δρόμος εγκαινιάστηκε το 1989 και ψηφίστηκε στη Νορβηγία το 2005 ως ‘’Η Κατασκευή του Αιώνα’’. Σε ένα τμήμα μόλις 8,3 χιλιομέτρων υπάρχουν συνολικά οκτώ γέφυρες, που συνδέουν τον οικισμό Vevang με το νησιωτικό χωριό Karvag. Άρα μιλάμε για τον δρόμο με τις περισσότερες γέφυρες στον κόσμο σε σχέση με το μήκος του. Η Atlantic Coast Road δεν αποτελεί μόνο μία τουριστική ατραξιόν, αλλά αρέσει και τους ντόπιους, επειδή προσφέρει πολλές δυνατότητες για ψάρεμα. Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιήθηκε επίσης το 2021 για τα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ ‘’Νο time to Die’’ (Δεν υπάρχει χρόνος να πεθάνεις).

δρόμοι

Baldwin Street, Nέα Ζηλανδία

Η Baldwin Street στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας κατέχει με το σπαθί της το Βραβείο Γκίνες για τον δρόμο με τη μεγαλύτερη κλίση, η οποία φτάνει στη δική της περίπτωση τις 35 μοίρες! Ο τάπητας οδοποιίας είναι φτιαγμένος από μπετόν και όχι άσφαλτο, επειδή θα μπορούσε να λιώσει σε συνθήκες καύσωνα, οπότε θα κυλούσε η ρευστή άσφαλτος σαν ποτάμι στην απότομη κατηφόρα.

δρόμοι

Panamericana (από Βόρεια έως Νότια Αμερική)

H Panamericana έχει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα μήκος, που αντιστοιχούν στο 75% της περιφέρειας της Γης, ενώ ξεκινάει από τη Βόρεια Αλάσκα και καταλήγει στο νότιο άκρο της Αργεντινή. Ο μεγαλύτερος σε μήκος δρόμος παγκοσμίως διασχίζει 17 χώρες, περνά από τέσσερις διαφορετικές κλιματικές ζώνες και στο σύνολο της διαδρομής του αλλάζει έξι φορές η ώρα. Η Panamericana συνεχίζεται κανονικά από την αρχή έως το τέλος της, με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα μεταξύ της Διώρυγας του Παναμάς και της Βόρειας Κολομβίας, το οποίο δεν είναι βατό.

δρόμοι

Ebenezer Place, Σκωτία

Ακούγεται σαν σύντομο ανέκδοτο, αλλά η οδός Ebenezer Place που βρίσκεται στο λιμάνι Wick της Σκωτίας έχει μόλις 2,0 μέτρα μήκος. Το πιο σύντομο δρομάκι του πλανήτη συνδέει τις οδούς Riverstreet και Union Street, ενώ στην Ebenezer Place υπάρχει η είσοδος ενός μόνο κτιρίου και πιο συγκεκριμένα του μπιστρό με τον αριθμό 1, που ανήκει στο ξενοδοχείο Mackays Hotel. Οι δημοτικές Αρχές είχαν υποχρεώσει μάλιστα το 1883 τον τότε ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Αλεξάντερ Σινκλέρ, να τοποθετήσει μία πινακίδα με το όνομα του δρόμου, η οποία αποτελεί πλέον αξιοθέατο για τους τουρίστες.

δρόμοι

Spreuerhofstrasse, Γερμανία

Bρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πόλης Ρόιτλινγκεν και αποτελεί την επιτομή του όρου ‘’στενάκι’’, καθώς έχει μέσο πλάτος μόλις 40 εκατοστά. Ο στενότερος δρόμος στον κόσμο είναι καταχωρημένος στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, έχει μέσο πλάτος 40 εκατοστά και στο πιο…στριμωχτό σημείο του μόλις 31 πόντους. Φυσικά τον επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, οι οποίοι έχουν κλέψει πάνω από 20 φορές τις πινακίδες του για σουβενίρ, οπότε αποφάσισαν οι Δημοτικές Αρχές να χρησιμοποιήσουν ειδικές βίδες στήριξης, για να αποτρέψουν τις κλοπές.

Lombard Street, ΗΠΑ

δρόμοι

Η Lombard Street αποτελεί σίγουρα τη διασημότερη οδό της επτάδας μας, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε άπειρες ταινίες και έχει φωτογραφηθεί άλλες τόσες. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες του Σαν Φρανσίσκο και οδηγεί προς τη φημισμένη γέφυρα Golden Gate Bridge. Στα μόλις 145 μέτρα του τμήματος μεταξύ της Hyde Street και της Leavenworth Street υπάρχουν δέκα κλειστές φουρκέτες, που συνιστούν ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ για τον δρόμο με τις περισσότερες στροφές σε σχέση με το μήκος του. Μάλιστα οι κατηφορικές σερπαντίνες και τα πολύχρωμα λουλούδια των παρτεριών της Lombard Street αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς μαγνήτες της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.

  • Εμφανίσεις: 71

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Tzimas Home Accessories
Ποδήλατο Γιαννούλη
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline