Δέσποινα Βανδή: Γύρισε από την Αυστραλία και μπήκε στην κουζίνα – η συνταγή για τα θρυλικά τσουρέκια της

Δέσποινα Βανδή: Γύρισε από την Αυστραλία και μπήκε στην κουζίνα – η συνταγή για τα θρυλικά τσουρέκια της
Η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε από την περιοδεία της στην Αυστραλία και ξεκίνησε αμέσως τις προετοιμασίες για το Πάσχα.

Η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Αυστραλία για εμφανίσεις σε Μελβούρνη, Αδελαΐδα και Σίδνεϋ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η τραγουδίστρια άρχισε με πυρετώδεις ρυθμούς τις προετοιμασίες για το Πάσχα που θα το περάσει όπως πάντα με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Δέσποινα Βανδή όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια είναι μια παραδοσιακή νοικοκυρά που λατρεύει την κουζίνα και βρίσκει τη χαρά της να μαγειρεύει για φίλους και συγγενείς κάθε χρόνο.

Μια από τις συνταγές που δεν αλλάζει ποτέ είναι και η συνταγή για τα θρυλικά τσουρέκια της που παρασκευάζει κάθε χρόνο, πάντα με την ίδια επιτυχία.

«Τσουρέκια! Ήρθε η ώρα τους», έγραψε η Δέσποινα Βανδή στην φωτογραφία στην οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και όλοι θυμηθήκαμε ότι έφτασε η ώρα να μπούμε στην κουζίνα.

Η συνταγή για τα τσουρέκια της Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή το 2020, εν μέσω καραντίνας, είχε δώσει στους θαυμαστές της τη συνταγή για τα τσουρέκια της και είχε μάλιστα παραπέμψει σε ένα βίντεο που είχε γυρίσει η ίδια το 2017 στο οποίο έδειχνε όλη τη διαδικασία για την Παρασκευή τους.

«Λοιπόν, επειδή μου ζητάτε επίμονα τη συνταγή θα σας την ξαναδώσω, αν και το 2017 την έβαλα με βιντεάκι που μπορεί και να σας βοηθήσει περισσότερο!

Είναι πανεύκολα και μάλιστα, αφού τα ψήσετε και κρυώσουν, κάποια μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και όποτε θέλετε μέσα στο χρόνο τα ξεπαγώνετε και έχετε ολόφρεσκο τσουρέκι! Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά έφτιαχνα και ατομικά και τους τα έδινα στο σχολείο για κολατσιό»!

Υλικά:

6 αυγά

180 γρ. μαγιά

2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ. χλιαρό νερό

300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο

750 ζάχαρη

600 γρ. γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλέ

5-6 κομματάκια μαστίχας

1/2 κ.γ. αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκαλι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και ½ κιλό αλεύρι!

TIP Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!

Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

Όταν το προζύμι είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!

Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Δείτε το βίντεο:

View this post on Instagram

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi)



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr



VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Ποδήλατο Γιαννούλη
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Tzimas Home Accessories
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline